حبیب ایلبیگی معاون ارزشيابی و نظارت سازمان سينمايی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تولید سه فیلم با موضوع دفاع مقدس توسط بانوان فیلماولی گفت: خوشبختانه امسال از بین فیلمسازان اول که پروانه ساخت دریافت کرده اند سه فیلمساز خانم، فیلم اول خود را با موضوع دفاع مقدس می سازند. منیره قیدی با «ویلایی ها»، مریم دوستی با «دریاچه ماهی» و یاسمن نصرتی با «روزگار مجنون» از جمله این کارگردانان هستند.
وی تاکید کرد: این مساله اتفاق کم نظیری است که سه خانم فیلمساز در یک سال اولین تجربه سینمایی خود را به موضوع سینمای دفاع مقدس اختصاص دهند. به نظر من این امر نشان دهنده دغدغه و علاقه این کارگردانان نسبت به دفاع مقدس است و امیدوارم نتیجه ساخت این فیلم ها هم خوب باشد.
معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی ادامه داد: البته نباید فراموش کرد که چنین تولیداتی نیازمند حمایت همه جانبه هستند. در شرایطی که بودجه و حمایت های مالی از فیلم های دفاع مقدس کم است، از نهادها و مسئولان مختلف می خواهم که به این سه فیلم توجه ویژه داشته باشند.
ایل بیگی که به تازگی سفری به اندیمشک داشته تا از روند تولید فیلم سینمایی «ویلایی های» به کارگردانی منیره قیدی بازدید کند در بخش دیگر صحبتهایش گفت: در این میان انسیه شاه حسینی از کارگردانان پیشکسوت نیز به زودی فیلم «به کودکان شلیک نکنید» را جلوی دوربین می برد که این اثر هم موضوع دفاع مقدسی دارد.
به گفته وی، تولید این چهار فیلم دفاع مقدسی نشان می دهد که جشنواره سی و پنجم فیلم فجر می تواند جشنوارهای برای خانم های فیلمساز و موضوع دفاع مقدس باشد.
این مدیر سینمایی با ابراز خرسندی از اینکه نسل های مختلف فیلمسازان می خواهند دیدگاه خود را درباره جنگ روایت کنند، بیان کرد: به نظر من دغدغه های شخصی فیلمسازان در ساخت چنین فیلم هایی بی تاثیر نیست. خانم های فیلمسازی که قرار است در سال جدید فیلمی با موضوع دفاع مقدس بسازند، به نوعی به دنبال ادای دین نسبت به خانواده و جامعه و دفاع مقدس هستند.
این مدیر سینمایی تاکید کرد: انتخاب این کارگردانان از میان ۳۰۰ تقاضای کارگردانی در بخش فیلم اول، نشان می دهد که مدیران دولتی شرایط ساخت فیلم را برای کارگردانانی که دغدغه های آنها مشخص است فراهم می کند. به عنوان مثال یاسمن نصرتی در طول دفاع مقدس در کرمانشاه بزرگ شده و از نزدیک جنگ را لمس کرده است. این کارگردان بی شک چیزهایی را دیده است که می خواهد با سینما آن را به تصویر کشد.
وی ادامه داد: شاید دیگر صرفا زمان ساخت فیلم های جنگی با تیر و تفنگ نباشد، اما شناخت انسان هایی که در جنگ حضور داشتند، روابط افراد، به تصویر کشیدن ویژگی افرادی که در جنگ حضور داشتند و زندگی جاری در آن دوره زمانی می تواند در جامعه تاثیرگذار باشد و فکر می کنم که خانم های فیلمساز در این زمینه می توانند بسیار موفق عمل کنند.
معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی در پایان گفت: حس متفاوتی در فیلم های خانم ها و نگاهشان نسبت به جنگ در قیاس با آقایان وجود دارد. شاید خانم ها در طول دفاع مقدس در مناطق جنگی حضور نداشتند، اما همان موقع هم نقش کم نظیری در جنگ ایفا کردند و حمایت های قابل توجهی در پشت جبهه ها داشتند. خانم ها باید دیدگاه خود را نسبت به جنگ بیان کنند و سینما یکی از بهترین ابزار برای بیان دیدگاه هنرمندانه زنان است.