به گزارش خبرنگار مهر، شهریار بحرانی در نشست علمی مؤلفههای تأثیرگزار فقه بر سینما که شامگاه چهارشنبه در مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، اظهار داشت: در تمام رسانههای تصویری کمیتههایی وجود دارد که نظارت میکنند و پوشش خانمها در فیلمها را مورد بررسی قرار میدهند.
وی گفت: پوشش خانمها به جز در سینما که از کنترل شرعی و قانونی خارج شده است، در تلویزیون به دقت بررسی و رعایت میشود.
این کارگردان مطرح کشور، ادامه داد: نویسندهها، کارگردانها و خالقین اثر در تولیدات خود فضایی را با افراد گناهکار و آلوده نمایش میدهند و توجیهشان این است که نشان دادن افراد سالم جذابیتی ندارد و مجبور هستیم از این فضا برای جذابیت و کشش داستان استفاده نماییم.
وی با اشاره به سیاه نماییهای سینما، افزود: در مراسم تودیع و معارفه رؤسای سابق و جدید تلویزیون نیز گفته شد که سیاه نمایی تا چه اندازهای باید باشد که در عین جذابیت اثر مخربی بر خانوادهها نداشته باشد.
بحرانی با بیان اینکه برخی از سینماگران و کارشناسان معتقد هستند برای مقاومت در مقابل حمله رسانهای دشمن مجبوریم از جذابیت و سرگرمی به عنوان هدف اصلی استفاده کنیم، گفت: در این صورت بسیاری ارزشها فدای این موضوع خواهد شد.
روح روابط فقهی حیا و عفت است
وی با بیان اینکه اگر قصد فیلم و سریالی صرفاً نشان دادن آسیبهای اجتماعی باشد به طور خود به خود از ارزشها فاصله میگیرد، افزود: متأسفانه هنوز در جمهوری اسلامی در هدفگزاری فرهنگی به این موضوع نپرداختهایم که وظیفه اصلی هنر و رسانه چیست؟
این کارگردان کشورمان با تأکید بر اینکه روح روابط فقهی حیا و عفت است، گفت اگراین روح نباشد هرچقدر هم که بخواهیم با قوانین فعالیتهای هنری را محدود کنیم جهتگیری مثبتی نخواهد بود.
وی تصریح کرد: سیاهنمایی در تلویزیون و سینما باعث از هم گسستن کانون خانواده و از دست رفتن جوانان میشود، چرا که از رفتارهای خشن و روابط بد فیلمها الگوگیری میکنند و این یک خطر و چالش پیش روی ما است.
بحرانی با بیان اینکه یکی از دغدغههای ما در سریال مریم مقدس روابط و نوع نگاهها به حضرت بود، عنوان کرد: تمام تلاش خود را در این سریال به کار بردیم تا هنجارشکنیای به چشم نخورد؛ مقام معظم رهبری نیز توصیه نمودند سعی کنید پاکی حضرت مریم(س) را در میان جامعهای که بسیار ناپاک است به تصویر بکشید.
وی در بخشی از سخنان خود ابراز داشت: رفتار روحانیت باید برای ما سینماگران الگو باشد چراکه رفتار روحانیت روحی را در ما میدمد که آنگاه میتوان فیلمی پاک و با رعایت فقه تولید کرد.
کارگردان سریال مریم مقدس(س) گفت: دشمن از طریق تصویر فرزندان ما را مورد هجمه قرار داده و با همین تصویر که از نظر فقهی مشکلی ندارد در جوانان تأثیر میگذارد.
وی با بیان اینکه سینما در چند سال آینده به سمت بازیهایی خواهد رفت که داستان در فضایی مجازی انسان را به سمت گناه خواهد برد، توضیح داد: امریکا و یهود از طریق تصویر، حیا زدایی از جوامع کردهاند و این مسئله بسیار خطرناک است.
دشمن بیشترین سرمایهگذاری در جنگ نرم را بر روی تصویر و سینما انجام داده است
بحرانی با اشاره به اینکه دشمن بیشترین سرمایهگذاری در جنگ نرم را بر روی تصویر و سینما انجام داده است، افزود: امروز دشمن وارد منازل ما شده است و روز به روز ضربات بیشتری میزند.
وی اظهار داشت: مطالبه ما سینماگران از علما این است که پدرانه دست ما را بگیرند و به سمت سینمایی ببرند که هم فقه در آن پیاده شود و هم فراتر رفته و بتواند نجات بخش باشد.