به گزارش خبرنگار مهر، همایش «راوی حقیقت: بزرگداشت هنرمند انقلابی فقید فرج الله سلحشور» شامگاه دوشنبه ۲۳ فروردین با سخنرانی محسن مومنی شریف رییس حوزه هنری، جمال شورجه کارگردان سینما، علی اکبر صالحی معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران و سردار ابراهیم جباری فرمانده سپاه ولی امر و از بستگان نزدیک زندهیاد سلحشور، با اجرای امیرحسین مدرس در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.
سلحشور از بنیانگذاران مکتب هنر انقلاب است
محسن مومنی شریف در این همایش گفت: در این سالها کارنامه ادبی و هنری بهگونهای شده که با افتخار میتوانیم اعلام کنیم که صاحب مکتب هنر انقلاب اسلامی ایران هستیم که این مکتب از منظر معرفتشناسی و روششناسی تفاوتهای ماهوی با دیگر مکاتب ادبی و هنری دارد.
وی افزود: بیتردید زندهیاد فرجالله سلحشور یکی از بنیانگذاران مکتب هنر انقلاب اسلامی ایران است. ایشان اعتقاد داشت که آرمانهای انقلاب اسلامی ایران و پیامهای آن بهگونهای است که نمیتوان برای بیان و ترویج آنها از طریق هنر به سبکها و مکاتب غربی مراجعه کرد و باید مکتب هنری خاصی تکوین و تدوین شود.
رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی در ادامه به پذیرفته شدن مکتب هنر انقلاب در جامعه آکادمیک هنر ایران اشاره کرد و توضیح داد: در این سالها شاهد بودم که پایاننامههای بسیاری در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در دانشکدههای هنری درباره مکتب هنر انقلاب نوشته و ارائه شده است. من امیدوارم دانشجویان به سمت پژوهش درباره آثار استاد سلحشور نیز بروند، چراکه آثار این هنرمند متعهد باعث شد که امروزه در جهان اسلام سینمای ایران از اهمیت خاصی برخوردار شود.
سلحشور باعث عزت سینمای ایران در جهان شد
جمال شورجه نیز یکی دیگر از سخنرانان همایش «راوی حقیقت» بود. وی در بخشی از سخنان خود با اشاره به استقبال بسیار مخاطبان کشورهای مسلمان از آثار فرجالله سلحشور، گفت: زندهیاد سلحشور سینمای انقلابی و دینی ایران را به دنیا معرفی کرد و به فرموده مقام معظم رهبری حضرت آیتالله خامنهای، این سینماگر باعث عزت سینمای ایران در جهان شد.
کارگردان فیلم «عملیات کرکوک» همچنین سلحشور را یک سینماگر مردمی خواند و اضافه کرد: زندهیاد سلحشور دوست داشت برای عامه مردم فیلم بسازد، بنابراین از شرکت در جشنوارههای سینمایی جهان و راه رفتن بر فرش قرمز اکراه داشت. وی علمدار سینمای پاک در سطح جهان بود. جالب است که پس از پخش سریالهای «مردان آنجلس» و «یوسف پیامبر» در کشورهای اسلامی، بسیاری از مخاطبان گمان نمیکردند که ایرانیها این آثار را ساخته باشند.
سلحشور و دغدغه ایجاد سینمای اسلامی
شورجه بخش دیگری از سخنان خود را به طرح دغدغه فکری زندهیاد شلحشور در راستای ایجاد و تاسیس سینمای اسلامی، اختصاص داد و گفت: مرحوح سلحشور برای آنکه هنرمند دینی بشود، مطالعات و پژوهشهای بسیاری در دین مبین انجام میداد. وی همچنین خود را نه سینماگر بلکه مبلغ دین معرفی میکرد و بر این اساس همیشه دغدغه ایجاد سینمای اسلامی داشت.
وی افزود: زندهیاد سلحشور اعتقاد داشت که برای تاسیس سینمای اسلامی باید هنرمندان متشرع و مذهبی نیز تربیت شوند. بر این اساس خود ایشان نیز همیشه در حال تربیت شاگردانی برای ادامه راه سینمای اسلامی بودند.
مشاور کارگردان سریال «حضرت یوسف» همچنین به کلام رهبر معظم انقلاب درباره سریال «مردان آنجلس» اشاره کرد: پس از پخش سریال «مردان آنجلس» به کارگردانی زندهیاد سلحشور، مقام معظم رهبری حضرت آیتالله خامنهای در جلسهای خطاب به دکتر علی لاریجانی، ریاست وقت سازمان صدا و سیما فرمودند که تیم ساخت این سریال حجت را بر همه تمام کردند، بنابراین باید از آنها در ادامه فعالیتشان حمایت شود.
شورجه در پایان گفت: متاسفانه امروزه شاهدیم که از هنرمندان متعهد و ارزشی حمایت چندانی نمیشود. حضرت آیتالله خامنهای نیز چندی پیش فرمودند که پس از گذشت چند دهه از پیروزی انقلاب دیگر نباید هنرمندان دینی و ارزشی در پس پرده بمانند، امیدوارم با کلام رهبر معظم انقلاب، بار مظلومیت این هنرمندان کاهش پیدا کند.
تقدیر از هنرمندان سریال حضرت یوسف
در بخش دیگری از همایش «راوی حقیقت: بزرگداشت هنرمند انقلابی فقید فرج الله سلحشور» با حضور محسن مومنی شریف، حجتالاسلام سیدمحمود دعایی، علی اکبر صالحی، ابراهیم جباری و محسن طاهری، تندیس یادمان هنر انقلاب به خانواده زندهیاد سلحشور اهدا شد.
همچنین حوزه هنری با اهدای لوح تقدیر به پروانه معصومی، محمود پاکنیت، جعفر دهقان، کوروش زارعی، رحیم نوروزی، مهوش صبرکن، حسین زندباف و جمال شورجه، از تلاش آنان در راستای تولید سریال «حضرت یوسف» تشکر کرد.