آخرین اخبار

ورود تصویر شه‍ر به عرصه تولید و پخش فیلم

09:00:51 1400/12/25


به گزارش ایسنا، مجید اکبرشاهی - مدیر عامل موسسه تصویر شهر و  دبیر هشتمین جشنواره بین‌المللی  فیلم شهر - 24 اسفندماه در پردیس سینما گالری ملت در نشستی خبری با مروری بر برنامه‌های اجرا شده و تشریح برنامه‌های جدید گفت: تولید، ماموریت جدید مدیریت این موسسه خواهد بود. آرایش جدید نیروی انسانی در حوزه تولید صورت گرفته و با اضافه شدن کارشناسان جوان و خبره به این بخش در زمینه اجرایی، محتوایی، نوشتاری و فیلمنامه و با شروع مطالعه تعداد زیادی طرح و فیلمنامه امید است سال 1401 سال تولید برای موسسه تصویر شهر باشد.

او همچنین توسعه و نگهداشت را یک جریان جاری و بدون توقف دانست  و افزود: در حوزه توسعه و نگهداشت دو ماموریت مهم داریم؛ اول توجه ویژه به پردیس سینمایی راگا و تماشا است. با مطالعه آمار مخاطبین پردیس راگا در سه ماه گذشته در بعضی ایام شاهد ضریب اشغال بالای 40 درصد صندلی های آن سینما بودیم و این نشانه بسیار مهمی برای توجه ویژه به آن پردیس سینمایی است. ماموریت دوم هم دستور رییس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران برای شناسایی امکانات و فضاهای در اختیار سازمان برای افزایش ظرفیت اکران در شهر تهران است.

اکبرشاهی در ادامه گفت: پیگیری برای در اختیار گرفتن پارکینگ ضلع جنوبی پردیس ملت، پیگیری اخذ مجوز آتش‌نشانی،اصلاح و راه اندازی سیستم برق اضطراری پردیس ملت با تعویض 180 باتری، اصلاح و راه اندازی سیستم برق اضطراری پردیس تماشا با تعویض 36 باتری، راه اندازی سرور متمرکز سرویس‌های فعال پردیس ملت و آغاز فرایند اصلاح روکش صندلی‌های سالن اصلی پردیس راگا  از اهم فعالیت‌ها بود.

وی افزود: همچنین توجه به معیشت پرسنل و اصلاح احکام حقوق و دستمزد، تدوین نظام نامه شغلی پرسنل موسسه تصویر شهر، چارت و اصلاح الگوی نیرونی انسانی، ایجاد مدیریت پخش فیلم و ایجاد مدیریت برنامه‌ریزی مواردی است که در بخش نیروی انسانی با قدرت دنبال می‌شود.

به گزارش ستاد خبری هشتمین جشنواره بین‌المللی  فیلم شهر، در ادامه بیان کرد: هشتمین جشنواره بین‌المللی  فیلم شهر با شعار شناخت و باز تعریف حقوق و اخلاق شهروندی و شهر نشینی با محوریت مدیریت جهادی، امید به آینده و پیشرفت برای تحقق چشم انداز "کلان شهر تهران، الگوی جهان اسلام‌"  برگزار می‌شود.

 اکبرشاهی در خصوص اهداف جشنواره گفت: ایجاد جریان نشاط و سرزندگی در بین جامعه هنری  به عنوان یکی از مهمترین پیشران‌های فرهنگی و اجتماعی کشور از اولین و مهمترین برداشت های یک جشنواره است. بهره مندی از زبان هنر که امروزه مهمترین ابزار طراحی و انتقال پیام است مدیریت شهری را بر آن داشته که از این ظرفیت غافل نشده و با تعریف رابطه دو سویه تحت عناوین مختلف از جمله جشنواره به این موضوع بپردازد. این جشنواره به عنوان مهمترین رویداد سینمایی مدیریت شهری در سال 1401 بر آن است تا از زبان هنر که در همه فعالیت های جامعه نقش کلیدی ایفا می‌نماید و همه بر آن اتفاق نظر دارند و آن را به عنوان یک  ابزار پیش برنده تلقی می کنند بهره ببرد. این ابزار توانسته  گره های زیادی را باز کند و حتی دیده شد که در سالهای ابتدایی انقلاب اسلامی ایران خیلی از اتفاقات در حوزه های اجتماعی از زبان هنر بیان و به وقوع پیوست و مدیریت شهری نیاز به این ابزار قدرتمند و موثر دارد تا برای اداره شهر و طراحی شهری با هنرمند پیوند خورده و  ما بر این هستیم که این پیوند و نزدیکی بین هنرمندان و مدیران شهری را ایجاد کنیم تا در تعامل متقابل کمک کنند به پیشرفت و اداره شهر، لذا این دوره از جشنواره در شش بخش « مسابقه سینمای ایران»، «مسابقه سینمای بین الملل»،  «مسابقه محله »، «مسابقه تبلیغات و اطلاع رسانی سینمای ایران»، « مسابقه آفرینش‌های شهری» و «جنبی» برگزار خواهد شد.

این مدیرفرهنگی در رابطه با موضوعات جشنواره بیان کرد: توجه به فرهنگ ایرانی اسلامی، به تصویر کشیدن تغییرات فرهنگی نقد تصویری، تحکیم بنیان خانواده، توسعه زیرساخت های شهری، مواجهه با بحران و مصائب با زیر مجموعه بلایایی طبیعی (با نگاه ویژه به بیماری کرونا)، حکمرانی شهری با زیر مجموعه قانونگذاری و برنامه محوری؛ فعالیت جهادی، برقراری انضباط مالی و توسعه منابع، بازتعریف حقوق شهروندان و اشاعه آن و حفظ منابع شهری، توسعه پایدار با محوریت حفاظت از میراث طبیعی و شهری، توسعه و نگهداری فضای سبز، حفاظت از محیط زیست و  آثار مرتبط با پایتخت ایران با محوریت تهران شناسی و تهران‌نگاری از اهم اهداف این جشنواره خواهد بود.

دبیر جشنواره  با اشاره به انتخاب آثار در بخش بین‌الملل گفت: در بخش بین‌الملل با توجه به اینکه زمان کافی برای دعوت از فیلمسازان اقصی نقاط جهان برای شرکت در جشنواره داریم امیدواریم آثار مناسب با نگاه کیفی و با اولویت موضوع شهر و یا مدیریت شهری را دریافت و به قضاوت بگذاریم. 

مدیرعامل موسسه ادامه داد: همچنین در بخش محله به منظور ترویج شهروند خبرنگار و توجه به جوانان آماتور در حوزه فیلمسازی این بخش را برای هشتمین دوره در جشنواره برگزار خواهیم کرد و با بخش ویژه شهر تهران امیدواریم در این بخش با فیلم هایی که تمامی موضوعات، مشکلات و مسائل شهر تهران را در بستری زیبا و تأثیرگذار به تصویر کشیده باشند روبرو شویم.

به گفته وی در این دوره دو جایزه به بخش ملی جشنواره اضافه شده است که اولین آن « جایزه بزرگ تهران» است که با توجه به آغاز دوره جدید مدیریت شهری و نظر به شهر تهران به عنوان پایتخت فرهنگی، سیاسی و اجتماعی کشور و به منظور کمک به تحقق چشم انداز شعار « کلان شهر تهران؛ الگوی جهان اسلام »، از میان کلیه آثار راه یافته به بخش مسابقه، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به بهترین فیلم با نگاه خاص به موضوع فوق تعلق خواهد گرفت.

دومین جایزه تحت عنوان «جایزه ویژه جشنواره» که در این دوره از جشنواره به منظور پاسداشت و گرامی‌داشت یاد و خاطره سردار شهید قاسم سلیمانی و دانشمند هسته‌ای کشور  شهید محسن فخری‌زاده  و همچنین کادر درمان و علوم پزشکی به عنوان مدافعان سلامت یک جایزه تحت  عنوان ایثار و شهادت به یکی از آثار رسیده به دبیرخانه با موضوع فوق اهدا خواهد شد.

او تاکید کرد: به منظور گسترش روابط کشورهای جهان به ویژه جهان اسلام و رسیدن به یک الگوی مناسب با طراحی یک جایزه جدید به بهترین اثر با موضوع شهر و یا مدیریت شهری تعلق خواهد گرفت.

وی در معرفی بخش تازه‌ای که به جشنواره اضافه شده نیز افزود: جشنواره فیلم شهر برای نخستین بار در جهت ارتقاء سطح کیفی تبلیغات و اطلاع رسانی شهری، هویت بخشی و انسجام در فضای شهری، ترغیب و تشویق هنرمندان به تولید آثار فاخر و ماندگار، شناسایی و معرفی برترین آفرینش‌های هنری شهری اقدام به برگزاری مسابقه در بخش‌های گرافیک (بیلبورد، تبلیغات محیطی متحرک مانند وسایل نقلیه عمومی، دیجیتال، ترانزیتی و عرشه پل)، المان‌های شهری (تندیس، سردیس و مجسمه)، عکس و پوستر، نقاشی محیطی ( نقاشی روی سطح، دیوار، کاشیکاری، سرامیک و دیوار نویسی) و تیزر شهری در دو محور زیبایی‌شناسی بصری و اطلاع رسانی  با موضوع آزاد (فرهنگی؛ تجاری و .....)  می‌کند.

در این بخش نیز 5 دیپلم افتخار و جایزه نقدی به بهترین آثار در بخش های گرافیک محیطی،  المان شهری ، عکس و پوستر، نقاشی محیطی و تیزر شهری اهدا خواهد شد.

دبیر جشنواره در ادامه افزود: از آنجا که یکی از اهداف و ماموریت های موسسه افزایش عدالت فرهنگی در سطح شهر تهران است لذا امیدواریم امکان برگزاری بخشهایی از جشنواره را به طور همزمان در پردیس های رازی، راگا و تماشا و حتی فرهنگسراهای سطح شهر که امکان نمایش آثار را داشته باشند فراهم نماییم. 

انتهای پیام



تله سینما

ایسنا

عناوین تصادفی