آخرین اخبار

قدردانی سازندگان مستطیل قرمز از عادل فردوسی‌پور و انتقاد از یک انحصار در سینما

09:02:55 1400/12/10


به گزارش  ایسنا به نقل از روابط عمومی پروژه، عصر روز یکشنبه هشتم اسفندماه در فرهنگسرای ارسباران فیلم سینمایی «مستطیل قرمز» (درباره شهدای زمین فوتبال چوار) به کارگردانی حسن و حسین صیدخانی و تهیه‌کنندگی زنده‌یاد سیدعلیرضا سجادپور اکران و نقد و بررسی شد که در این برنامه امیرحسین سمیعی - معاونت هنری سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران -، علی عطایی - مدیر هنرهای نمایشی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران -، مهدی یوسفی - رییس فرهنگسرای ارسباران -، احمد میرعلایی -تهیه‌کننده -، کورش جاهد -منتقد -، جمشید جهانزاده و محمود مقامی بازیگران فیلم و چند فوتبالیست هم حضور داشتند.

کورش جاهد در ابتدا بیان کرد: «مستطیل قرمز» بر اساس واقعیت ساخته شده و مستندگونه است و لحن صدا و رتیم بیانی گوینده جنبه مستندگونه فیلم را تقویت می‌کند. جنگ در کل پدیده وحشتناکی است اما جالب است که در این فیلم مدام به این نکته اشاره می‌شود که زندگی در همین جنگ نیز در جریان است.

این منتقد افزود: ما نیازمند نگاه جدیدی در سینمای دفاع مقدس هستیم و امیدوارم این دو برادر (کارگردان) با شور و حالی که کار را خود را آغاز کرده و فیلم پُرزحمتی را ساخته‌اند، با وجود همه مشکلاتی که در سینما وجود دارد به راه خود ادامه بدهند.

سپس احمد میرعلایی با یادی از زنده‌یاد علیرضا سجادپور که تهیه‌کنندگی کار را برعهده داشت گفت: «مستطیل قرمز» با سختی و مشقت ساخته شده است اما امید و تلاش در آن موج می‌زند. جوان‌هایی مانند برادران صیدخانی «مستطیل قرمز» را بر اساس دغدغه‌ای که داشته‌ و اتفاقاتی که از نزدیک لمس کرده‌، ساخته‌اند تا مخاطبان نیز با برخی از اتفاقاتی که در گذشته رخ داده است، آشنا شوند.

وی با اشاره به اینکه فیلم‌هایی مانند «مستطیل قرمز» باید در دنیا دیده شوند، اظهار کرد: ساخت چنین آثاری برای مردم ما زیبنده است و من در همین نشست قصد دارم به شهرداری، سازمان صداوسیما و حوزه هنری انقلاب اسلامی بگویم که به حمایت خود از این فیلم ادامه دهند تا همه مردم ایران بتوانند آن را ببینند. حتی به برادران صیدخانی هم گفته‌ام که تلاش کنند فیلمشان در سینما دیده شود چراکه لحظه لحظه این فیلم دارای صمیمیت، مقاومت، انسانیت، گذشت و... است.  

میرعلایی خاطرنشان کرد: فیلمسازی در کشور ما باید توام با نگاه دقیق و عمیق باشد و من از این دو فیلمساز می‌خواهم مسیری را که انتخاب کرده‌اند، به درستی ادامه بدهند و فیلم‌هایشان را در خدمت فرهنگ، محتوا و معنا بسازند تا به مخاطبی که از سالن سینما خارج می‌شود، چیزی اضافه کرده باشند.

جمشید جهانزاده بازیگر «مستطیل قرمز» نیز در سخنانی کوتاه عنوان کرد: من از سال‌ها پیش حسن و حسین صیدخانی را می‌شناسم و می‌دانم از صفر شروع و بسیار تلاش کردند و زحمت کشیدند تا بدین جا برسند پس صمیمانه به آن‌ها برای ساخت این فیلم تبریک می‌گویم و امیدوارم که در این راه پُرثمر، پُرقدم و پُرتلاش پیش بروند.

حسن صیدخانی یکی از کارگردانان «مستطیل قرمز» با اشاره به اینکه تحقیق و پژوهش این فیلم حدود 6 ماه زمان برده است، اظهار کرد: بیشتر پژوهش این کار به صورت میدانی انجام شد. از سوی دیگر اتفاقاتی که در این فیلم رخ می‌دهد مانند دستگیری خلبان، مراسم عروسی و... بر اساس واقعیت و بر مبنای اتفاقاتی است که در سال‌های ۶۰ تا ۶۵ رخ داده است. برای ما مهم بود که اثری را خلق کنیم تا ارزش وقت مخاطب را داشته باشد. همچنین باید بگویم که این اثر که کاملا بر اساس واقعیت ساخته شده، فیلمی مستقل است.  

او با اشاره به مظلومیت شهدای فاجعه زمین فوتبال چوار گفت:‌ بمباران زمین فوتبال، اوج جنایت جنگ را نشان می‌دهد و شاید نکته حقوق بشری آن همین مساله باشد. ضمن اینکه شهدای چوار شبانه و در مظلومیت کامل و در بیابانی در منطقه صالح‌آباد ایلام به خاک سپرده شدند.

وی با اشاره به اینکه تاکنون 2 هزار نفر فیلم مستطیل قرمز را تماشا کرده‌اند، عنوان کرد: امیدوارم اتفاقات بهتری برای این اثر رخ بدهد و مخاطبان بیشتری آن را تماشا کنند.این فیلم موفق به کسب مدال بلورین و لوح زرین از جشنواره جهانی ficts ایتالیا شده و زمانی که فیلم در این جشنواره نمایش داده شد، دوستان باور نمی‌کردند چنین اتفاقی در ایران رخ داده باشد. این مساله را مطرح کردم تا بگویم باید به سینمای دفاع مقدس اعتماد کنیم.

صیدخانی خاطرنشان کرد: متاسفانه نسل امروز آشنایی با دفاع مقدس ندارند در حالی که ما باید به دنبال معرفی اصالت خود باشیم. خوشبختانه برای این اثر پروانه دانش‌آموزی نیز صادر شده است و امیدوارم دانش‌آموزان نیز این اثر را تماشا کنند.

حسین صیدخانی دیگر کارگردان «مستطیل قرمز» هم توضیح داد: از زمانی که ویروس کرونا در ایران شیوع پیدا کرد ما در روستاهای دوردست شهرهای اصفهان، شیراز، بوشهر، مشهد و... فیلم را اکران کردیم، در جمع‌های مختلف آن را به نمایش گذاشتیم و با دوستان درباره آن صحبت کردیم. ما به این نتیجه رسیده‌ایم که سینمای دفاع مقدس در انحصار قرار دارد و هرکس نمی‌تواند در این زمینه کار کند. سینمای دفاع مقدس در اختیار چند نفر خاص است در حالی که جوانان فیلمسازی هستند که سوژه‌های نابی در این زمینه دارند و باید به آن‌ها اعتماد شود تا کار کنند.

صیدخانی در پایان ضمن تشکر از عادل فردوسی‌پور برای حضور در این پروژه خاطرنشان کرد: ایشان انسانی بزرگ و دوست داشتنی است و با پروژه ما همکاری کرد. همچنین باید از مردم ایلام و چوار تشکر کنم که اگر نبودند این اثر ساخته نمی‌شد. از نظر من نمره بالای این فیلم به خانواده‌های شهدای زمین فوتبال چوار تعلق می‌گیرد که در «مستطیل قرمز» حضور پیدا کردند.

انتهای پیام



تله سینما

ایسنا

عناوین تصادفی