تجربه چه در چنته دارد؟
09:01:11 1400/07/04
به گزارش ایسنا، این مجله که رویکردِ خود را فرهنگ، هنر و ادبیات برگزیده است، در دوره جدید، ضمن پرداختن به این حوزهها، سه بخشِ تازه کودکی، مطالعات ایرانی و مطالعاتِ زنان را نیز در دستور کار خود دارد.
در شمارهی نخستِ دورهی جدیدِ تجربه، ویژهنامهای برای اسطورهشناسِ ایران جلال ستاری ترتیب منتشر شده است که در آن پیمان طالبی نگاهی به کارنامهی این اندیشمند داشته است. «فروغ اولاد» نیز مروری داشته بر دیدگاه زندهیاد ستاری دربارهی هزار و یک شب. با دکتر «ناصر فکوهی» نیز گفتوگویی دربارهی تاثیر جلال ستاری بر بازخوانی فرهنگ ایران ترتیب داده شده است.
همچنین، «فرشته نوبخت» مطلبی را با عنوان «در جستوجوی ریشهها» به نگارش درآورده است. نقش جلال ستاری در هنرهای نمایشی مطلبِ دیگری است که «الهام احمدپور» نوشته است و «گیسو فغفوری» نگاهی داشته به سالهای مدیریت فرهنگی او و سرانجام «حسین گنجی» دربارهی تاثیر او در هنرهای تجسمی نوشته است.
در بخش ادبیاتِ این شماره، به مناسبت درگذشتِ «صفدر تقیزاده» کارنامهی این مترجم بررسی شده است و شمیم شهلا و اسد امرایی هم مطالبی را دربارهی او به رشتهی تحریر درآوردهاند. گفتوگوی فرشته احمدی با بلقیس سلیمانی دربارهی رمان «تخم شر» از دیگر مطالب بخشِ ادبیات است و در نهایت «میلاد حسینی» دربارهی رمان جدید «ایشی گورو» نوشته است.
در بخش موسیقی، «مهدی میرمحمدی» داستان پرپیچ و خم ارکستر سمفونیک تهران را مورد کنکاش قرار داده و در ادامه با «کیاوش صاحب نسق» در این باره سخن گفته است. گفتوگو با «صبا علیزاده» دربارهی آلبوم جدید او نیز از دیگر بخشهای این بخش است.
«گیسو فغفوری» هم در این شماره در گزارشی، به بررسی وضعیت و چشماندازِ سینمای ایران در دوران کرونا پرداخته است و عماد پورشهریاری، کیوان کثیریان، امیرحسین علمالهدی، غلامرضا موسوی، همایون امامی، سیدحسام فروزان و رضا صدیق نیز هر کدام از منظری، به این موضوع پرداختهاند. گفتوگو با «ایرج تقیپور» نیز از دیگر بخشهای این پرونده است.
یادداشتی از «پوریا ذوالفقاری» دربارهی فیلم «خون شد» آخرین اثر «مسعود کیمیایی» نیز در این شماره منتشر شده است. از دیگر مطالب این بخش یادداشت «احمد طالبی نژاد» خطاب به وزیر جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
در بخشِ سینمای جهان «ساسان گلفر» ترجمهای از پشت صحنهی تازهترین فیلم جیمز باند انجام داده است. گفتوگو با «شان پن» و «دیلان پن» و نقدی بر فیلم «واستیل واتر» و فیلم «خائن» به کارگردانی «مارکو بلوکیو» از دیگر مطالب این بخش است. «گلفر» همچنین نگاهی به بهترین فیلمهای جشنوارهی ونیز داشته است.
اما در بخش تئاتر «احسان زیور عالم» داستانِ تعطیلیِ کارگاه نمایش را روایت کرده و چگونگی بستهشدنِ این مکانِ تاثیرگذار را در گفتگویی با «محمدرضا ژیان» شاهد زندهی تعطیلیِ کارگاه نمایش، مرور کرده است. نگاهی به نمایش «چهارراه» تازهترین تجربهی کارگردانی «بهرام بیضایی» نیز از دیگر سرفصلهای بخش تئاتر این شمارهی مجلهی تجربه است.
«حسین گنجی» نیز در بخش هنرهای تجسمی، به حق و تکلیف هنر در عصر کرونا پرداخته و سعید باباوند، شهرزاد رویایی، حمیدرضا شش جوانی، شهروز نظری، آسیه مزینانی و سعید مزینانی یادداشتهایی در این خصوص نوشتهاند. میزگردی با حضور سجاد باغبان ماهر، بهنام کامرانی و حسین محسنی بر سر کرونا و آنچه هنر از آن تأثیر گرفت، از جمله مطالب این بخش است.
در بخش مطالعات ایرانی، تحولات «افغانستان» مورد توجه قرار گرفته و نسبتِ این کشور با ایران و زبان فارسی تحلیل و ارزیابی شده است. گفتوگو با «نجیب بارور» چند روز بعد از هجرتش از کابل به تهران هم در این شماره منتشر شده است. یادداشتی منتشر نشده از «ناتل خانلری» دربارهی سفرش به افغانستان از دیگر بخشهای این پرونده است.
در بخش کودکی نیز گفتگویی متفاوت منتشر شده با لیلی گلستان دربارهی نسبت کودکی و هنر.
شمارهی نخستِ دورهی جدید تجربه به مدیر مسئولی کتایون بناساز و سردبیری پژمان موسوی با قیمت ۵۰ هزار تومان و در ۱۴۴ صفحه منتشر شده است.
دبیری تحریریهی دورهی جدید «تجربه» را سما بابایی بر عهده دارد و مهدی میرمحمدی، میلاد حسینی، گیسو فغفوری، ساسان گلفر، احسان زیورعالم، حسین گنجی، الناز محمدی، حمیدرضا محمدی و مهدی حسنی اعضای شورای دبیرانِ آن را تشکیل میدهند.
انتهای پیام
تله سینما
ایسنا