انتشار کتابی درباره موسیقی فیلم
09:00:19 1400/06/28
به گزارش ایسنا و به نقل از ستاد خبری سیوهشتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه «تهران»، کتاب «موسیقی، حافظه جمعی، تکانش(تروما) و دریغناکی(نوستالژی) در سینمای اروپایی پس از جنگ جهانی دوم» نوشته گروهی از نویسندگان که در سال ۲۰۲۰ توسط انتشارات راتلج منتشر شد، توسط انتشارات انجمن سینمای جوانان ایران ترجمه و روانه بازار کتاب شده است.
در توضیحی درباره این کتاب آمده است: «این کتاب، متنی درباره اروپای بعد از جنگجهانی دوم است و استدلال میکند که موسیقی فیلم وسیله پرقدرتی برای گسترش حافظه بحران روحی و غم روزهای از دسترفته است. به این منظور مجموعهای از مقالات به فیلمهای مهم و تعیینکنندهای همچون برنج تلخ (جوزیه دسانتیس ۱۹۴۹)، کن کن فرانسوی (ژان رنوار ۱۹۵۶)، سال گذشته در مارین باد (آلن رنه ۱۹۶۰)، قواعد بازی (ژان رنوار ۱۹۳۹)، نوستالژیا (آندره تارکوفسکی ۱۹۸۳) و عروج (لاریسا شپسکو ۱۹۷۷) اختصاص دارد.
با این احتساب در آستانه جنگجهانی دوم، هنرها و فرهنگ اروپا درگیرودار رخدادهای قرن بیستم شناخته و فهمیده شد. با استفاده از موسیقی، این کتاب در نهایت به مشکلات بسیار عمیقی که جامعه اروپا گرفتار آن شده بود، از قبیل حافظه رنجدیده، بحرانهای روحی و غم روزهای خوب گذشته میپردازد و ادعا میکند که موسیقی فیلم، گذشته را بازنمایی کرده است. نویسندگان این مقالات از کشورهای انگلستان، لهستان، اتحادیه جماهیر شوروی، فرانسه، آلمان، ایتالیا، سوئد، اتریش و هلند هستند که فهم جامعی از تنوع موسیقی در متن حافظه تاریخی فراهم آوردهاند.
این کتاب در بخشهای «حافظه جمعی و (فرا)ملت»، «تکانش و بقا» و «دریغناکی، و غیرممکن به خانه بازمیگردد» پرداخته شده است. «اشباح اپرای ایتالیایی، حافظه فرهنگی در فیلمهای ایتالیایی و آلمانی غربی»، «یک پل خیلی دور؟ موسیقی در فیلمهای جنگی بریتانیا»، «همدلی، اخلاقیات و موسیقی فیلم؛ آلفرد اشنیتکه و عروج لاریسا شپیتکو»، «پژواک تکانش: فلشبکهای صوتی در فیلمهای جان تروئل»، «واپاشیدن قهرمانگرایی: موسیقی رولف ویلهلم برای مارش رادتسکی»،«آن زمان چوپین برای ما همهچیز بود: نوستالژی چوپین در سینمای لهستان» و... تعدادی از مقالات چاپشده در این کتاب است.»
سیوهشتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران از ۲۷ مهر تا ۲ آبان ۱۴۰۰ برگزار میشود.
انتهای پیام
تله سینما
ایسنا