آخرین اخبار

از مستند همجا تا بازار سینما حقیقت

09:00:30 1395/09/05


مهدی قنواتی که با مستند «همجا» در بخش مسابقه ملی دهمین دوره جشنواره سینماحقیقت حضور دارد، درباره‌ی موضوع این اثر مستند گفت: در این فیلم به روایت زندگی خانواده‌ای 15 نفره می‌پردازیم که پس از انقلاب روستایی برای خود ساخته‌اند و به همراه بچه‌هایشان در این مکان زندگی می‌کنند.

این مستندساز در گفتگویی درخصوص نام مستند خود توضیح داد: «همجا» به زبان شهر جم در استان بوشهر به معنای «هوو» است و در بخشی از زیرنویس فیلم هم به این معنا اشاره می‌شود؛ در واقع این مستند به روایت زندگی یک مرد با سه زنش می‌پردازد که یکی از آن‌ها بیرون از روستا زندگی می‌کند.

او در ادامه با اشاره به امکانات موجود در این روستا افزود: زمین‌های پدری این خانواده بر اثر بلایای طبیعی از بین رفته و جهاد کشاورزی زمین‌های تازه‌ای به آن‌ها پیشنهاد می‌دهد. این خانواده پُرجمعیت این زمین را می‌پذیرند و طی سی سال روستایی با امکانات برق، جاده، مدرسه، حسینیه و... برای خود می‌سازند. البته هنوز از آب چاه استفاده می‌کنند و فاصله آن‌ها تا جاده اصلی 15 کیلومتر است که باید برای رسیدن به روستا از دل کوه‌ها عبور کرد.

قنواتی به وجود تکنولوژی‌هایی مانند کامپیوتر و تبلت در این روستا اشاره کرد و گفت: این خانواده شب‌ها به تماشای تلویزیون می‌نشینند و بچه‌های آن‌ها موبایل و تبلت دارند که ما در مستند «همجا» به این حضور تکنولوژی در روستا هم اشاره می‌کنیم.

وی درباره تفاوت‌های «همجا» با مستند «من می‌خوام شاه بشم» ساخته مهدی گنجی هم توضیح داد: زمانی که من شروع به ساخت این مستند کردم، مهدی یک سالی بود که مستندش را کلید زده بود. شاید این دو مستند شباهت‌های اندکی به هم داشته باشند، اما در آنها سوژه کاملاً متفاوت است. «همجا» درباره‌ی روستایی است که خانواده‌ای آن‌را ساخته‌اند و «من می‌خوام شاه بشم» درباره‌ی آرزوی یک مرد برای راه‌اندازی یک ایل است.

این مستندساز درباره‌ی مدت زمان ساخت مستند «همجا» نیز اظهار کرد: مرحله تحقیقات این مستند دو ماه و نیم زمان برد و اسفند سال 92 فیلمبرداری آن آغاز شد. تولید «همجا» تا سال 94 طول کشید و تدوین آن سال 95 پایان یافت و برای اولین نمایش عمومی به جشنواره سینماحقیقت ارائه شد.

«همجا» اولین مستند نیمه‌بلند مهدی قنواتی است که با تصویربرداری صادق سوری و تدوین امیر ادیب‌پرور، در شرکت فیلمسازی «آهنگ تصویر» تولید شده است. دیگر عوامل تولید این فیلم مستند عبارتند از: مشاور پروژه: علی‌محمد قاسمی، اصلاح رنگ و نور: رضا تیموری، صداگذاری: مهرشاد ملکوتی، مدیر تولید: عبدالحسن هدایتی، عکاس: جاوید تفضلی، هماهنگی عسلویه و جم: محمد هوشمند، هماهنگی تهران: مریم بیات و زهره ترابی.

اسامی هنرجویان منتخب کارگاه‌های پژوهشی جشنواره «سینماحقیقت» اعلام شد

اسامی هنرجویان منتخب بخش کارگاه‌های پژوهشی دهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» اعلام شد.

به گزارش روابط عمومی جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت، هنرپژوهانی که اسامی آنها به عنوان منتخبین نهایی کارگاه‌های تحقیقاتی- پژوهشی جشنواره به شرح فهرست ذیل اعلام شده است، حداکثر تا تاریخ 9 آذر ماه فرصت دارند تا نسبت به پرداخت مبلغ یکصد و پنجاه هزار تومان به حساب شماره 700793523211 نزد بانک شهر به نام مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی اقدام نموده و رسید وجه واریزی را به معاونت تحقیقات و پژوهش این «مرکز» به نشانی خیابان سهروردی شمالی، میدان شهید قندی، روبروی مجتمع تجاری اندیشه، جنب بانک مسکن، پلاک 15 طبقه سوم تحویل نمایند.

اسامی منتخبین کارگاه‌های پژوهشی دهمین دوره جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت» به این شرح است:

مصطفی آتشمرد، یاسر آقاامینی‌ها، مهناز ابراهیم‌زاده، محسن احراری، علی اصبری، شیرین افرند، علی افیونیان، فاطمه امیدیان، مهدی بابایی، یاسمن باغبان، مرتضی پایه‌شناس، اعظم پورافشار، زهرا پورجعفریان، کریم پورطهماس، بهنام تاجمیر ریاحی، هادی ثابت شوکت‌آباد، فرزاد جعفری، فروزان جنیران، فرناز جورابچیان، محمدرضا جورابچیان، علی جهانگیری‌منش، مینو چوپان، رضا حائری، محمد حسنی، علیرضا خالقوردی، حسین دارمنجی، صادق داوری‌فر، حجت دهقان، علیرضا دهقان، محمد دهقانی‌دهکردی، مجتبی دهقانی، محمدصادق دهقانی، علیرضا ذوالفقاری، رویا ربانی، شکوه رستمی، صادق رضانیا، الله‌کرم رضایی‌زاده، مسعود زارعیان، حامد سعادت، شهاب‌الدین سعیدی، نوشا سعیدی، سعید سلیمی، زهره سهیلی، هادی شریعتی، اصغر شفاعت، شاکر شکیبا، آبتین شمیلی، امیر عابدین‌پور، علیرضا عبداللهی‌پناه، ایمان عبدی، زهرا عبدی، علی عرفان، حمید عسگری، محسن علیدادی، مرتضی علیزاده پیرکوهی، صفر علیزاده، احسان عمیدیان، فرود عوض‌پور، ابراهیم غفاریان، احسان فاضلی، فاطمه ذوالفقاری‌کوهی، علی الفت، مهدی فتحعلی‌زاده، علیرضا فخری‌زاده کرمانی، علیرضا فدایی‌کرمانی، مجید فدایی، حسین فروغی، علیرضا فشامی، محمدصادق قهری‌صارمی، مینا کشاورز، سیده‌الهام کلانتری، حامد کلجه‌ای، مهدی گنجی، مریم مجد، عطیه محمدرضایی، مریم محمدی، مازیار مشتاق‌گوهری، سحر مصیبی‌هروی، الهام معروفی، مهرداد معظمی‌لواسانی، همیلا موید، سیدحمید میرحسینی، مهدی میرزایی، رامین ندافی، حبیب نریمانی، الهه نوبخت، سهراب نوربخش، جواد وطنی، نغمه یزدان‌پناه، رضا یعقوبی قلعه‌نو

کارگاه‌های پژوهشی دهمین جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت، از ساعت 10 صبح تا 16:30 عصر روزهای برپایی جشنواره (14 تا 20 آذر) در سالن شماره 2 پردیس سینمایی چارسو برگزار می‌شود.

برنامه بازار فیلم جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت اعلام شد

برنامه بازار فیلم دهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» که طی روزهای 17 تا 19 آذرماه 95 در پردیس سینمایی چارسو برپا می‌شود، اعلام شد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت، رئوس برنامه و میهمانان ایرانی و خارجی حاضر در بازار فیلم دهمین جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت به این شرح است:

چهارشنبه (17 آذرماه)/

ساعت 15 تا 16:«نیکلاس کیلدگارد انگستروم» برنامه‎ریز جشنواره مستند کپنهاگ (دانمارک)، «الما تاتاراجیک» از جشنواره بوسنی و هرزگوین، «جیوونا نازارو» مدیر هفته منتقدین جشنواره ونیز (ایتالیا) و نماینده جشنواره مستند ویزیون دورئل (سوئیس)

ساعت 16 تا 17: «دانیل کیم» مدیر ارشد بازار فیلم بوسان (کره)؛ «رادووان سیبرت» تهیه‌کننده و پخش‌کننده (جمهوری چک)

ساعت 17 تا 18: جلسه آزاد با مستندسازان

پنجشنبه (18 آذرماه)/

ساعت 15 تا 16: «نگین فاضلی» نماینده داکیو نایت (آمریکا) پخش‌کننده آثار مستند و اکران در آمریکا و کانادا؛ «امین پلنگی» مدیر جشنواره فیلم‎های ایرانی استرالیا؛ «یداله دوج» مدیر جشنواره ایرانیان زوریخ (سوئیس)

ساعت 16 تا 17: «یانا ساری» مدیر بازار جشنواره مستند تسالونیکی (یونان)؛ «استفانو تیلدی» تهیه‎کننده و استاد تورینو لب (ایتالیا)؛ «اتین دو ‌ریکارد» تهیه‎کننده (فرانسه)؛ «فرانسوا گناد دی آرت‌مر» تهیه‏‌کننده (فرانسه)

ساعت 17 تا 18: جلسه با نمایندگان شبکه تلویزیونی سی‌سی تی‌وی cctv چین

جمعه (19 آذرماه)/

ساعت 15 تا 16:«تام پاورز» مدیر جشنواره مستند نیویورک و مدیر هنری جشنواره تورنتو؛«دیمیتریس کرکینوس» مدیر هنری جشنواره مستند تسالونیکی (یونان)

ساعت 16 تا 17:«وود لین» مدیر جشنواره مستند تایوان؛«ایتالو اسپینالی» مدیر جشنواره آسیاتک (ایتالیا)

ساعت 17 تا 18: جلسه تهیه‎کنندگان و پخش‎کنندگان ایرانی با مستندسازان

عموم مستندسازان و علاقمندان شرکت در بازار فیلم جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت می‌بایست تا تاریخ 10 آذرماه، رزومه و یک قطعه عکس خود را به آدرس ایمیل بخش بین‌الملل جشنوارهint@defc.ir  ارسال کرده و ضمن ثبت‌نام، از طریق شماره تلفن 88518117 پیگیر حضور خود در این بازار فیلم باشند.

مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان امور سینمایی، دهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را طی روزهای 14 تا 21 آذرماه 1395، با شعار «حقیقت بهترین راهنماست» که از فرمایشات حضرت علی(ع) است، در پردیس سینمایی چارسو برگزار خواهد کرد.

انتهای پیام 



تله سینما

ایسنا

عناوین تصادفی