آخرین اخبار

ازتیر مشقی تا قتل عام پرندگان میانکاله

09:00:19 1400/06/28


کاوه سیستانی این روزها مشغول ساخت انیمیشنی با عنوان «تیر مشقی» با سرمایه گذاری مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی است. 
به گزارش ایسنا به نقل از ارتباطات و اطلاع‌رسانی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، «تیر مشقی» انیمیشنی 6 دقیقه‌ای است که داستان یک سرباز را روایت می‌کند. او پس از دیدن یک خواب با حالت پریشان از خواب می‌پرد و تصمیم می‌گیرد که گلوله جنگی را با مشقی عوض کند.
کاوه سیستانی درباره تولید این انیمیشن گفت: «تیر مشقی» با استفاده از تکنیک آب رنگ روی کاغذ و به صورت تک نفره تولید شده و در حال حاضر با پایان مرحله انیمیت در انتظار تایید شورای انیمیشن مرکز است تا وارد مرحله موسیقی و صداگذاری شود.
وی با بیان این که ایده این انیمیشن براساس یک اتفاق واقعی در قرن نوزدهم میلادی شکل گرفته است، تصریح کرد: زمانی که این داستان را خواندم ذهنم را مشغول کرد و با کمی تغییر به داستان «تیر مشقی» رسیدم.
سیستانی که تجربه ساخت بیش از 40 انیمیشن را در کارنامه کاری خود دارد، پیرامون همکاری با مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی اظهار کرد:  اولین تجربه همکاری با مرکز گسترش تجربه خوبی بود و از این تجربه راضی هستم. مسلما هر فرد با هر میزان تجربه همچنان نیازمند به مشاوره است و هیچ کس نیست که بی نیاز از یادگیری باشد. به همین دلیل استفاده از مشاوره‌های شورای انیمیشن برای من باعث افتخار بود و از مجموعه مرکز گسترش به خاطر حمایت از هنر انیمیشن مستقل تشکر می‌کنم.
 

«پرواز بی بازگشت» در مسیر سینماحقیقت پانزدهم/ عامل قتل عام پرندگان میانکاله چه بود؟

مستند زیست محیطی و کاوشگر «پرواز بی بازگشت» به کارگردانی مسعود دهنوی با محوریت کشف راز فاجعه زیست محیطی مرگ پرندگان تالاب میانکاله، با اتمام مراحل فنی آماده نمایش شد.

سال 98 و پس از وقوع فاجعه محیط زیستی تلف شدن بیش از ۳۰ هزار پرنده مهاجر در تالاب میانکاله شهرستان بهشهر که اخبار ضد و نقیضی از علت این تلفات به گوش ‌رسید، گروهی از مستندسازان با حضور در محل، سعی در کشف حقایق پنهان این موضوع در قالب مستند کردند که همزمان با تکرار این فاجعه زیست محیطی برای دومین سال پیاپی، مستند «پرواز بی بازگشت» آماده نمایش شد.

موضوع فاجعه محیط زیستی میانکاله از جایی حائز اهمیت است که گروه‌های مختلف از جمله مسئولین سازمان محیط زیست، نیروهای مردمی فعال محیط زیست، مردم محلی و حتی شکارچیان، هرکدام روایت متفاوتی را از علل وقوع این حادثه بیان می‌کنند و به همین دلیل مسعود دهنوی از مستندسازان خانه مستند، اسفندماه سال ۹۸ به همراه تیمش راهی منطقه میانکاله شد تا با تحقیق میدانی به کشف علت مرگ این پرندگان دست پیدا کنند.

تصویربرداری مستند «پرواز بی بازگشت» در دو فاز انجام شده است که فاز اول این پروژه محیط زیستی سال گذشته به پایان رسید و فاز دوم آن نیز در سال ۹۹ تصویربرداری شد تا عوامل وقوع این فاجعه زیست محیطی به شکل کامل بررسی شود و اکنون پس از دو سال با اتمام مراحل فنی، این مستند کاوشگر متقاضی حضور در پانزدهمین جشنواره سینماحقیقت شده است.

براساس این گزارش، سم بوتالیسم همان سمی است که در تن ماهی نیز وجود دارد و برای فاسد نشدن تن ماهی بکار می‌برند و برای مصرف حتما باید آن را جوشاند تا اکسیژن موجود در آن آزاد و قابل خوردن شود. به واسطه آلوده بودن محیط تالاب میانکاله و اینکه این تالاب، دیگر توانایی اکسیژن سازی را ندارد، بدن جانوران و ریزمغذی‌های موجود در تالاب میانکاله، سرشار از سم بوتالیسم شده است که فلامینگوها و سایر گونه‎ های پرنده ساکن این زیست بوم، پس از تغدیه از ریز مغذی‌ها دچار فلج شده و در آب خفه می‌شوند.

مستند زیست محیطی و کاوشگر «پرواز بی بازگشت» به کارگردانی مسعود دهنوی و تهیه‌کنندگی احمد شفیعی جدیدترین مستند تولید شده در خانه مستند است.

انتهای پیام 



تله سینما

ایسنا

عناوین تصادفی